Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
Co potřebujete
250 g uzeného kuřecího masa,
250 g uzeného,
300 g bílého pečiva,
4 šálky nasekaných listů mladých kopřiv nebo balení listového špenátu,
7 vajec,
60 g másla,
svazek pažitky,
sůl, pepř,
200 ml mléka,
špetka nastrouhaného muškátového oříšku,
strouhanka na vysypání formy
Postup
Vejce rozdělte na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Pečivo nakrájejte na kostky a zvlhčete mlékem. Ve vedlejší míse utřete máslo se žloutky, přidejte pečivo, nasekanou pažitku, koření, kopřivy nebo špenát (přes noc nechte povolit v lednici), maso a promíchejte. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh a směs přesuňte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček). Pečte asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne.