Základní recept na ČERVENÝ SVAŘÁK
Ingredience (6 porcí)
cukr krupicový 60 g
hřebíček 5 ks
badyán celý 2 ks
skořice celá 2 ks
citron 1 ks
červené víno 750 ml
Příprava
- Do hrnce vsypte 60 g cukru krystalu a na mírném ohni míchejte, dokud se nevytvoří světlý karamel. Poté přidejte 1 dl vody.
- Do tekutiny přidejte všechno koření, plátky citronové kůry a také šťávu z 1 citronu. Vše společně povařte asi 5 minut.
- Potom přilijte 750 ml červeného vína a vše pomalu ohřívejte, až se na víně vytvoří bílá pěna. Pak ihned stáhněte z plamene.
- Před podáváním svařeného vína ho přeceďte přes sítko. Hotové svařené víno podávejte vždy teplé.
Na svařené červené víno je ideální Modrý Portugal. Pokud máte rádi sladší a silnější svařené víno, můžete sáhnout také po portském víně.