Recepty a vařeníVolný čas

Whisky and Food

Restaurace Aquarium

8 října 2013 od 19 hodin se uskuteční v královehradecké Restauraci Aquarium “Whisky and Food” – snoubení pokrmů se skotskou single malt whisky.

 

 

Whisky and Food

 

Řízená degustace pod vedením Václava Routa, předsedy Single Malt Whisky Clubu CR a majitele unikátního whisky klubu Whisky&Kilt.

Degustační pěti chodové MENU šéfkuchaře Jakuba Tabaka, který se právě teď připravuje na velký kuchařský šampionát v Basileji za účasti 63 zemí.

Whisky and Food
Snoubení pokrmů se skotskou single malt whisky

Amouse bouche
Domácí marinované olivy v kombinaci s naloženým sýrem peccorino

Předkrm
Terinka z křepelky a grilovaného lilku na carpacciu z marinované salátové okurky v pomeranči, citronů a mátě peprné, doplněný tartare z hrušky, akátového medu a čerstvého zázvoru
Whisky překvapení

Whisky and FoodPolévka
Krémové duo – tichomořský krém ze sepií provoněný česnekem v kombinaci s krémem z tresky alsaské provoněný čerstvým tymiánem, servírovaný s pečenou krevetou na česneku, čerstvý koriandr a chilli paprička
Glenkinchie 12 let

Teplý předkrm
Medailonek z vepřové panenky s hříbkovou krustou na závinu z listového špenátu a sýru ricotta, s višněmi marinovanými v cognacu a s redukcí acetta balsamicca
Highland Park 18 let

Hlavní jídlo
Pomalu pečený králičí hřbet připravovaný ve vakuu, zabalený v italské pancette, servírovaný na brokolicovo-jablečném pyré, domácí želé ze skotské sladové whisky Dalmore, pěna z mladé karotky
Dalmore 15 let

Desert
Horká čokoládová polévka servírovaná se smaženou vanilkovou zmrzlinou obalenou v drti oříšků
Glenmorangie Nectar D´Or

Součástí večera je vystoupení skotského dudáka a seznámení se skotskými tradicemi.

Cena za osobu: 990 Kč

Restaurace Aquarium

Koncept středomořské kuchyně a baru, ve kterém se vydáváte od Itálie přes Francii až do Španělska. Při čekání můžete sledovat přípravu jídel v otevřené kuchyni, mořské akvárium a čas od času také živá hudební vystoupení. Nechybějí ani kvalitní vína, španělská sangria, míchané nápoje a domácí limonády.

Restaurace Aquarium

 

Šéfkuchař Jakub Tabak si dovoluje pozvat naše čtenáře na tuto velmi pěknou společenskou událost, při které si vychutnáte slavnostní pěti chodové degustační MENU, s výběrem těch nejlahodnějších druhu whisky k danému chodu a za zvuku krásných tonu Skotských dud.

Jakub TabakVáclav Rout

Restaurace Aquarium

Více informací na http://www.aquarko.cz

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.