Upečme si Velikonočního beránka
Blíží se Velikonoce a klasickým zákuskem i ozdobou je právě beránek. Existuje mnoho receptů, jak připravit toho pravého a jeden z nich tu máme.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 120 g másla
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- kypřící prášek
- nastrouhaná citrónová kůra
- kandované ovoce (není nutné)
Postup
- Máslo utřeme se žloutky a cukrem.
- Postupně vmícháme vanilkový cukr, mouku a kypřící prášek.
- Přidáme nastrouhanou kůru a nakrájené kandované ovoce.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak pomalu přimícháme do těsta.
- Vymažeme a vysypeme formu na beránka, do které dáme těsto.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 – 180 °C asi hodinu. Zkoušíme pak špejlí, jestli je už hotový.
Nakonec můžeme Beránka polít polevou nebo jen pocukrovat. Místo očí nám mohou posloužit rozinky a na krk mu můžeme uvázat červenou mašli.
Hodně štěstí při pečení.