Šumavská bramboračka
pro 4 osoby
příprava: 15 minut | vaření: 20 minut
Ingredience:
100 g sádla
1 velká cibule
50 g hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
40 g celeru
40 g petržele
40 g mrkve
2 hrsti sušených hub, nejlépe hříbků
kmín
300 g brambor
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
špetka majoránky
sůl, pepř
Postup:
Na sádle připravíme cibulovou jíšku: sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli nasekanou nadrobno, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, předem namočené sušené houby a kmín. Přivedeme k varu a vaříme dokud zelenina nezměkne. Brambory vaříme zvlášť a přidáme je dodatečně. Dochutíme třeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Redakce portálu Chrudimka.cz vám přeje dobrou chuť!