večeře
Ředkvičkový salát s pomerančem
Dukátové buchtičky
Zelný salát – vitamínová bomba a mňamka k tomu
Suroviny 1300 g bílého hlávkového zelí 500 g červené papriky 250 g mrkve 250 g cibule 1/2 sáčku DEKA (50 g) 200 g cukru krupice 120 – 130 ml octa …
Krémová kedlubnová polévka
Suroviny (5 porcí) 2 kedlubny50 g másla1/2 zeleninového bujonušpetka solišpetka pepřešpetka nastrouhaného muškátového oříšku2 brambory1/4 l sójového mléka nebo smetany na vařenílžíce strouhaného parmazánuhrst zelené petrželky
Zapečené papriky se sýrem a salámem
A máme tu tip na jednoduchou letní večeři. Ingredience: bílé paprikyrajčatalibové párky nebo točený salámsýr eidamanglická slaninapečivo
Něco dobrého k pivu – nakládaný romadur
Ingredience 3 Romadury nebo Pivní sýry (ve tvaru hranolu) 1 cibule 1-2 stroužky česneku mletý kmín mletá sladká paprika feferonka olej Doporučená příloha pečivo a pivko Postup Sýry nakrájíme na …
Zapečené papriky se sýrem a salámem
Ingredience bílé paprikyrajčatalibové párky nebo točený salámsýr eidamanglická slanina Postup přípravy Paprikám seřízneme vršek a vydlabeme vnitřky, po omytí položíme na talíř a dáme je na tak 5 minut …
Smažené čínské nudle s kuřecím masem
Ingredience: 1 větší mrkev, 1 lžička škrobové moučky, 4 stroužky česneku, 400 g vaječných čínských nudlí, 1 cibule, 2 lžíce sójové omáčky, 2 plátky kuřecích prsních řízeků, 1 zelená paprika, …
Domácí utopenci
A víte vůbec, odkud se vzal takový utopenec? Legenda praví: “Utopenec má prý i svého vynálezce. Je jím údajně hospodský a mlynář Šamánek z Berounska. Ten prý začal už před …