Recepty a vařeníSoutěže

SOUTĚŽ o miso a miso polévky KOJIBAKERS

Termín soutěže 26. 9. – 26. 10. 2022

Možná jste o misu a miso polévkách ještě nikdy neslyšeli – my vás s nimi seznámíme. 
 
MisoPůvod misa (a miso polévek) je v Japonsku a ještě přesněji ve staré Číně. Jde o fermentovanou luštěninu s obilovinou a solí, za přítomnosti japonského národního pokladu – ušlechtilé plísně Koji. Díky Koji získá směs až neuvěřitelné množství různých enzymů, které jsou katalyzátory nejrůznějších biochemických reakcí. Například během měsíců kvašení v sudech pomáhají štěpit složité bílkoviny, tuky a sacharidy na jednoduché, pro tělo lehce stravitelné látky. A jako bonus misu přidávají skvělou chuť umami. Tzv. pátou chuť, kterou naše gastronomie v posledních měsících objevuje. Výsledkem je tak velmi chutné a zdraví prospěšné jídlo.
 
Česká firma Kojibakers před pár lety adaptovala původně japonskou recepturu na české poměry a začala vyrábět něco doslova celosvětově unikátního. Miso bez sóji. A „instantní“ miso polévky. Slovo instantní je záměrně v uvozovkách, protože jde o produkt, který skutečně připravíte během tří minut, ale neobsahuje žádnou konzervační chemii, jak u instantních produktů často očekáváme.
 
 
Miso polévka Kojibakers

 


Chcete-li vyhrát

miso a miso polévky KOJIBAKERS,

odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a

staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí
Facebooku, Twitteru či Instagramu.


Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 



SOUTĚŽNÍ OTÁZKY


1) Kolik druhů miso polévek vyrábí aktuálně Kojibakers?


2) Jaká teplota je doporučena pro zalévání miso polévek Kojibakers?


Podívejte se na jejich stránky – kojibakers.cz, tam určitě odpovědi naleznete.


 


Dvě podmínky, které je nutno splnit pro zařazení do slosování:


1) odpovědět e-mailem
na adresu soutez@chrudimka.cz

Předmět e-mailu: Soutěž – Miso
Text e-mailu:
odpověď na soutěžní otázky
jméno a příjmení
bydliště – město
odkaz na váš profil sociální sítě, ve které jste našim fanouškem

2) být sledujícím fanouškem některé z našich soc. sítí – Facebooku, Twitteru či Instagramu

Níže stiskněte tlačítko
Sledování, pokud nás třeba ještě nesledujete na Facebooku



Sdílejte navíc veřejně tuto stránku na sociální síti a máte dvojitou šanci vyhrát!


 

Japonci si lžíci takového misa zalévají horkou vodou a pijí ráno stejně jako my třeba kávu. „Čechům by úplně řídké polévky asi nesedly. Tak je mícháme se zeleninou nebo houbami a vznikají tak předpřipravené polévkové základy s různými příchutěmi,“ říká Laštovička.

Co to tedy je miso polévka?

  •         Původ má v Asii, kde už tisíce let tvoří podstatnou součást stravování celých národností. Stejně tak je to důležitý prvek v dietetice tradiční čínské medicíny.
  •         Vyráběna je z miso pasty, fermentované luštěniny a obiloviny, plné enzymů a tzv. umami chuti. V Asii je miso typicky ze sóji a rýže. Kojibakers využívají lokální suroviny, český hrách, ječmen, jáhly, pohanku a další.
  •         Miso míchají s kvašenou zeleninou, houbami nebo třeba s pečeným česnekem. Příchutí mají skutečně hodně.
  •         Lžíci této miso polévky zalijete horkou (ne vařící) vodou a zdravá, chutná a s lehkostí připravená snídaně nebo svačina je připravena.
  •         Miso je prebiotické a obsahuje vedle vitamínů a minerálů i skutečně velké množství různých enzymů.
  •         Pokud hledáte vydatné jídlo, doporučujeme zalít vařící vodou nejdříve kuskus nebo nudle, nechat pár minut zchladnout a poté vmíchat lžíci již zmíněné miso polévky
  •         No a jedna taková porce Vás vyjde na 25-30 Kč, což nám přijde zvlášť v dnešní době zajímavé.

 

Degustační sada - mio polévky - Kojibakers

Degustační sadu můžete díky atraktivnímu balení použít také jako pěkný dárek.

 

VÝHRY

1. cena – Degustační sada miso polévkyDegustační sada miso lokální

2. cena – Degustační sada miso polévky

3. cena – Degustační sada miso gurmánská

 

 

Miso a miso polévky věnuje do soutěže

Kojibakers

 

kojibakers-miso-umami - soutěž

 

Soutěž naleznete také na největších českých soutěžních portálech
Soutěž | Soutěže | České soutěže | Soutěže 24

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Jaromír Zajíček

Tak trošku hudební nadšenec, tak trošku fotograf, tak trošku cestovatel a tak trošku ten, který si stále hraje a (ne)zlobí! www.FotoZajda.cz