Propadlá pudinková buchta s jahodami
Pokud hledáte dezert k vaší odpolední kávě, právě jste ho našli. Tato pudinková buchta je krásně vláčná a rozhodně není složitá.
Suroviny
250 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
1/2 kypřicího prášku do pečiva
4 žloutky + sníh z bílků
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
3 lžíce kakaa
Pudink
750 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce moučkového cukru
Na potření
1 smetana ke šlehání + ztužovač (nemusí být)
2 krémové zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Postup
Všechny ingredience kromě kakaa vymíchejte v hladké těsto. Pudink uvařte dohusta.
Opatrně do těsta vmíchejte sníh a rozdělte na poloviny. Do jedné vmíchejte kakao.
Světlé těsto vylijte na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházejte. Totéž udělejte i s horkým pudinkem.
Jahody také rozprostřete po celém plechu. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 40 minut. Poté vyjměte a nechte zcela vychladnout.
Smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšlehejte dotuha a smíchejte se zakysanými smetanami. Potřete celý povrch buchty a posypte kakaem.
zdroj: V kuchyni vždy otevřeno