Outdoorová kuchařka od rodinných výletů po zimní horské expedice
Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.
Vydalo nakladatelství Smart Press,
www.smartpress.cz.
Foto receptů: David Turecký
O knize řekli:
V horách jsem mnohokrát zažil, že mi vichr s brutální silou metl sníh do tváře, kyslíku co za nehet a tělesná schránka byla pod těžkou únavou na hranici zhroucení. V té chvíli jsem hbitým kuchtíkem s řádem michelinským a specializací na „přežít“. Jak to v horách zvládnout účelně a přitom prospět svým chuťovým pohárkům, zjistíte v této knížce, kterou pro vás sepsala moje milá kamarádka Péťa Pospěška.
Marek Holeček, horolezec
Za mých mladých let jsme si servírovali třeba měsíc v kuse olejovky, hrášek s rýží anebo se špagetami. Sice jsme si vystačili, ale donekonečna to takto nejde. Proto by tato kuchařka neměla pro inspiraci chybět v žádné knihovně outdoorového nadšence…
Jindřich Hudeček – lezec a zakladatel společnosti HUDYsport
Název knihy: Outdoorová kuchařka od rodinných výletů po zimní horské expediceAutorka: Petra Pospěchová
Rok vydání: 2016
Formát: 148 x 210 mm
Vazba: V4, se speciálním potahem vhodným do terénu
Počet stran: 192
MOC: 399 Kč
Více informací o knize najdete na www.SmartPress.cz
Nakladatelství Smart Press, s. r. o. založila v roce 2005 Martina Boledovičová. Díky Josefu Formánkovi (Prsatý muž a zloděj příběhů), bioženě Hance Zemanové (Biokuchařka Hanky Zemanové, vyhlášena nejlepší kuchařkou roku 2006) nebo díky Ivě Málkové (bestsellery „Hubneme s rozumem“) se o nakladatelství dozvěděly desítky tisíc čtenářů. Náš zapálený tým se věnuje především vydávání originálních kuchařek nadšených českých autorů.
Víme, že na internetu lze najít ledacos – jistě i dobrý recept. Dá to ale práci, vypátrat takový, který bude fungovat od začátku až do konce. S kuchařkami nakladatelství Smart Press si kupujete nejen kuchařské postupy, ale také pomocnou ruku autora prověřeného nejen lety praxe ve vlastní či restaurační kuchyni, ale také týmem našeho nakladatelství. Knihy z naší produkce představují na českém trhu vždy jedinečné téma i originální zpracování – netradiční vazby, krásné fotografie, nápadité ilustrace atd. Začtěte se do kuchařek, které nejsou jen o vaření, nebo sáhněte po tematice bio/eko, knihách pro maminky či úspěšné beletrii. Více na www.smartpress.cz.