Pondělí, 14.4.2025
Recepty a vařeníVolný čas

Okurkový salát s tofu

Výborný a sytý salát, tofu dodá potřebné bílkoviny.

POSTUP

Nakrájíme 200 g mandlového tofu, jednu salátovou okurku, jednu naťovou cibulku a pět sušených rajčat naložených v oleji. Přidáme malou plechovku zelených oliv, 40 g nasucho opraženého slunečnicového semínka a 100 g něčeho zeleného (listového salátu, polníčku, rukoly nebo baby špenátu). Osolíme, opepříme a ochutíme jablečným octem. A pochutnáme si!

SUROVINY

  • 200 g mandlového tofu
  • 1 salátová okurka
  • 1 naťová cibulka
  • 5 sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 malá plechovka zelených oliv (75 g)
  • 40 g slunečnicového semínka
  • 100 g salátových listů
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce jablečného octa

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.