Nové pivo Rychtář Fojt míří na čepy
Tradiční přírodní produkt. Takové je nové světlé výčepní nefiltrované pivo Rychtář Fojt, které se stáčí do sudů v Pivovaru Rychtář. Nefiltrované pivo má lehký zákal, který je způsobený přítomností pivovarských kvasinek.
Pivovarské kvasinky v pivu Rychtář Fojt jsou významným zdrojem vitamínů B, které jsou důležité pro zachování chuti k jídlu, zlepšení trávení a jako prevence nespavosti, nervozity a pocitů únavy.
“Navíc jsou také doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a antioxidantů – látek, které působí jako „lapače volných radikálů”. Jsme přesvědčeni, že toto pivo potěší nejen všechny pivní znalce, ale pomůže zpříjemnit první letní dny všem našim příznivcům,“ říká Milan Janírek, obchodní ředitel Pivovaru Rychtář.
Nové pivo má obsah alkoholu 4,0 %. Při jeho výrobě je používán žatecký hlávkový chmel v podobě sušených hlávek, který dodává pivu příjemnou hořkost, vybízející k dalšímu napití. Díky nízkému obsahu alkoholu a výborné pitelnosti je toto pivo ideální pro zahnání žízně v teplých letních dnech. Jeho trvanlivost je 60 dní od data výroby. K dostání je v sudech o objemu 50, 30, a 15 litrů.
Název Fojt dostalo nové pivo dle staročeského významu slova Rychtář. Fojtem byl nazýván významný občan v dané vesnici, kterému příslušely zvláštní privilegia. Navazuje tak na linii nových názvů, které pivovar začal používat již v loňském roce, kdy uvedl na trh novinku pod názvem Rychtář Rataj.