Nebezpečně dobrý jablečník
Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda
Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany (celkem 500 g)
Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci při 220 ºC. Těsto – ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní.
Náplň – uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.