Moučník s pudingem a zakysanou smetanou
Ingredience
4 vejce
100 g krystalového cukru
100 ml oleje
250 g hladké mouky
100 ml mléka
1 kypřící prášek do pečiva
Náplň
1 vanilkový puding v prášku (nebo jiná příchuť)
500 ml mléka
Poleva
2 zakysané smetany + krystalový cukr dle chuti
skořicový cukr nebo strouhaná čokoláda
Postup
Vyšleháme vejce s cukrem. Ke konci přilijeme olej a ještě krátce prošleháme. Pak zamícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme mléko a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Uvaříme si puding klasickým způsobem a ještě horký ho opatrně nalijeme na těsto. Puding rozetřeme do všech stran. Plech s takto připraveným těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Respektujeme však zkušenost s vlastní troubou.
Hotový moučník necháme vychladnout. Po vychladnutí ho potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem dle chuti a posypeme skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout.