Recepty a vařeníVolný čas

Moučník s pudingem a zakysanou smetanou

Ingredience

4 vejce

100 g krystalového cukru

100 ml oleje

250 g hladké mouky

100 ml mléka

1 kypřící prášek do pečiva

Náplň

1 vanilkový puding v prášku (nebo jiná příchuť)

500 ml mléka

Poleva

2 zakysané smetany + krystalový cukr dle chuti

skořicový cukr nebo strouhaná čokoláda

Postup

Vyšleháme vejce s cukrem. Ke konci přilijeme olej a ještě krátce prošleháme. Pak zamícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme mléko a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Uvaříme si puding klasickým způsobem a ještě horký ho opatrně nalijeme na těsto. Puding rozetřeme do všech stran. Plech s takto připraveným těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Respektujeme však zkušenost s vlastní troubou. 

Hotový moučník necháme vychladnout. Po vychladnutí ho potřeme zakysanou smetanou smíchanou s cukrem dle chuti a posypeme skořicovým cukrem nebo strouhanou čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Martina Flasarová

Svět knih je pro mě místem, ve kterém můžu prožít miliony životů. (osobní blog)