Recepty a vařeníVolný čas

Polévka je grunt – Minestrone

S touto velmi oblíbenou italskou polévkou se můžeme setkat v mnoha obměnách. Naleznete v ní jak mnoho zeleniny včetně rajčat a brambor, tak bílé fazole. Polévka vás tak dostatečně zasytí i jako samostatný chod. K večeři jako dělaná.

Suroviny

150 g anglická slanina
1 ks cibule
3 stroužky česneku
3 stonky řapíkatého celeru
4 ks mrkve
3 ks brambor středně velké, typ B
olivový olej
400 g nakládaná loupaná rajčata krájená
750 ml zeleninového vývaru
400 g fazolí ve slaném nálevu – bílé
2 hrsti kadeřávku
strouhaný parmazán k podávání
sůl
pepř mletý

 

Postup přípravy

Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.
 
Rozpalte hrnec a opečte slaninu dozlatova. Přidejte lžíci oleje a orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte řapíkatý celer, mrkev a restujte asi 3 minuty. Nakonec přidejte česnek, tomu postačí asi minuta. Nyní přilijte rajčata, vývar a přidejte pokrájené brambory. Vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké.
 
Fazole slijte a propláchněte, polovinu jich rozmixujte a vmíchejte do polévky, fazolové pyré ji zahustí. Přidejte zbylé fazole a natrhané listy kadeřávku, polévku dochuťte solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.