Cestování a výletyRecepty a vařeníVolný čas

Medovločkový koláč na cesty

Ve velké míse smíchat:
  4 hrnky vloček
  2 hrnky hladké mouky
  1 a půl hrnku cukru
  2 plné lžíce kokosu

V menší misce:
  1 polévkovou lžíci jedlé sody zalít 4 lžícemi VAŘÍCÍ vody –  a nechat vyšumět
  360 g Hery (rozehřáté) (někdy se dává jen 1 kostka – 250 g a jde to také)
  2 vrchovaté lžíce medu

Mokrou část nalít k suché směsi, zamíchat.

Těsto naplácat (doslova) na vymaštěný plech vysypaný kokosem a péct na 200 °C asi tak 15 minut.

Poté se vyndá se z trouby a ještě horký se musí nakrájet. Až vystydne, ztuhne, a už by se nakrájet nedal.

Ještě jedna rada: raději péct na plechu s vyšším okrajem, koláč má tendenci přetékat!

Poznámka redakce: Koláč je výborný na cesty, vydrží dlouho, teda pokud se nesní! Máme vyzkoušeno. Do těsta lze přidat i rozinky, sušené švestky, apod.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.