Recepty a vařeníVolný čas

Lehký jarní řez

Lehký jarní řezZákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky. Lze je dělat s jakýmkoliv ovocem.

Ingredience:

Na těsto:
  4 vejce
  25dkg práškového cukru
  25dkg polohrubé mouky
  10 lžic vlažné vody
  10 lžic oleje
  1 lžička prášku do pečiva


Na náplň:
1 smetana ke šlehání
1 kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany
Na želé:
500ml vody
1dcl sirupu (jahoda, grep)
1 balíček vanilkového pudinku

Postup přípravy:

1. Ušleháme žloutky s cukrem, hmotu ušleháme do pěny, moučník bude jemnější.
2. Vmícháme 10 lžic vody, olej, polohrubou mouku prosátou s kypřícím práškem. Nakonec velmi jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
3. Vložíme do středně vyhřáté trouby (180°C) a pečeme dokud povrch nezezlátne.
4. Na náplň si ušleháme smetanu a opatrně vmícháme jogurt (zakysanou smetanu). Vychladlý korpus namažeme touto vzniklou směsí a poklademe ovoce.
5. Čerstvé jahody pokrájíme na půlky a pokládáme řeznou stranou dolů.
6. Připravíme želé. Smícháme půl litru vody, sirup a vanilkový pudink. Důkladně rozmícháme a povaříme do hladka.
7. Mírně vychladíme, vlijeme na náplň a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť přeje celá redakce. A klidně nám něco doneste – rádi si dáme s vámi do nosu! 😉

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.