La Buchta – Cesta z jednoho těsta
Čím jsem jedinečná
Jsem opravdu designový kus a navíc se mnou z jednoho těsta upečete cokoliv.
Kdo si mě zamiluje
Maminky, tety, dcery a kamarádky
Trio autorů společně s Jitkou Rákosníkovou, překladatelkou a spisovatelkou kulinárních knih, stojí za kuchařskou knihou La Buchta, která vyšla letos v říjnu. Moderní designová kuchařská kniha obsahuje rozsáhlou encyklopedickou část, a více než 80 receptů.
Publikace s podtitulem Cesta z jednoho těsta ukáže všem, že pouze jediné těsto, které umíchá i malé dítě, může za pomoci pár obměn a triků posloužit jako základ pro nespočet senzačních dezertů. Svůj nápad s hravostí sobě vlastní autorská trojice s uměleckým názvem La Buchta shrnula pod stejnojmenný název knihy. V rozsáhlé encyklopedické části popisuje Jitka Rákosníková podstatu a kvalitu základních surovin, které doplňuje o nevšední rady k pečení.
V knize naleznete více než 80 receptů, včetně několika variací krémů, polev a náplní. Kapitoly Dorty, koláče a buchty, malé dezerty a bábovky doplňuje nečekaná kapitola La Buchta naslano, kde autoři přidávají několik slaných variací.
Kuchařské knize byla inspirací doba počátku 20. století, kde důraz na základní potravinu byl především v kvalitě. Autoři se také nechali inspirovat grafickou strohostí publikací tehdejší doby.
Pod konceptem La Buchta se skrývá tým lidí z oboru gastronomie, žurnalistiky a designu. Předními autory je však trio ve složení Petra Frýdlová, Venny Hladik a Johana Pošová. Tato trojice se někde při cestách za svými profesionálními cíli setkala a vytvořila spousty práce pro časopisy a knihy různých koutů světa. Při těch setkáních zjistila, že je práce i vzájemná společnost baví víc, než káže jen závazek splnit úkol, a založili tolik zmiňované uskupení La Buchta. Publikace Cesta z jednoho těsta celý projekt otevírá, na ni navazuje blog o jídle, který naleznete na www.labuchta.cz. Nabídne čtenářům pravidelné rozhovory, články o jídle, kvalitě a vzniku potravin.
Kniha obsahuje více než 80 receptů na dorty, bábovky, koláče nebo buchty.
A jako bonus přidávají autoři několik slaných variací.
Vyzkoušejte i je!
Název knihy: LA BUCHTA
Autoři: La Buchta – Petra Frýdlová, Venny Hladik, Johana Pošová a další
Rok vydání: 2016
Formát: 172 x 240 mm
Vazba: pevná
Počet stran: 208
MOC: 399 Kč
Více informací o knize najdete na www.SmartPress.cz
Nakladatelství Smart Press, s. r. o. založila v roce 2005 Martina Boledovičová. Díky Josefu Formánkovi (Prsatý muž a zloděj příběhů), bioženě Hance Zemanové (Biokuchařka Hanky Zemanové, vyhlášena nejlepší kuchařkou roku 2006) nebo díky Ivě Málkové (bestsellery „Hubneme s rozumem“) se o nakladatelství dozvěděly desítky tisíc čtenářů. Náš zapálený tým se věnuje především vydávání originálních kuchařek nadšených českých autorů.
Víme, že na internetu lze najít ledacos – jistě i dobrý recept. Dá to ale práci, vypátrat takový, který bude fungovat od začátku až do konce. S kuchařkami nakladatelství Smart Press si kupujete nejen kuchařské postupy, ale také pomocnou ruku autora prověřeného nejen lety praxe ve vlastní či restaurační kuchyni, ale také týmem našeho nakladatelství. Knihy z naší produkce představují na českém trhu vždy jedinečné téma i originální zpracování – netradiční vazby, krásné fotografie, nápadité ilustrace atd. Začtěte se do kuchařek, které nejsou jen o vaření, nebo sáhněte po tematice bio/eko, knihách pro maminky či úspěšné beletrii. Více na www.smartpress.cz.