Krémové smoothie se skořicí
Ingredience
mandlové mléko 400 ml (lze použít i klasické mléko)
měkká sladká hruška
banán
rozinky – dvě lžičky
vlašské ořechy 10 g
skořice
vanilka (volitelné)
Doba přípravy – 5 minut
Nutriční hodnoty
(1 porce)
energie – 818 kJ / 194 kcal
bílkoviny – 4 g
tuky – 6 g
sacharidy – 33 g
vláknina – 6g
Postup
Zralý banán a sladkou měkkou hrušku oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixovací nádoby. Do té ještě přidáme dvě lžičky rozinek, pár nasekaných vlašských ořechů, skořici a případně můžeme přidat ještě mletou vanilku, vanilkovou esenci, nebo trošku kvalitního vanilkového cukru. Pak se ujmeme mandlového mléka (pokud netrpíte intolerancí laktózy, můžete použít i klasické mléko), které nalijeme do nádoby ke všem ingrediencím a celou směs důkladně promixujeme do podoby krémového smoothie. To už jen přelijeme do skleničky, posypeme mletou skořicí a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Tip: Mléko můžete před mixováním ještě ohřát v rendlíku a vytvořit tak teplé skořicové smoothie. Výsledný nápoj pak chutná jako tekutější sladký puding s ovocem a oříšky.