Krémová kedlubnová polévka
Suroviny (5 porcí)
2 kedlubny
50 g másla
1/2 zeleninového bujonu
špetka soli
špetka pepře
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 brambory
1/4 l sójového mléka nebo smetany na vaření
lžíce strouhaného parmazánu
hrst zelené petrželky
Postup
Na másle orestujeme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem z kostky, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přisolíme, opepříme a povaříme do změknutí. Dolijeme sójové mléko (smetany dáme méně) a rozmixujeme. Mladé kedlubnové lístky krátce povaříme ve vodě, scedíme a nakrájíme na proužky. Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem, kedlubnovými lístky a sekanou petrželkou.