Recepty a vařeníVolný čas

Krémová kedlubnová polévka

Krémová kedlubnová polévkaSuroviny (5 porcí)

2 kedlubny
50 g másla
1/2 zeleninového bujonu
špetka soli
špetka pepře
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 brambory
1/4 l sójového mléka nebo smetany na vaření
lžíce strouhaného parmazánu
hrst zelené petrželky

 

 

Postup

Na másle orestujeme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem z kostky, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přisolíme, opepříme a povaříme do změknutí. Dolijeme sójové mléko (smetany dáme méně) a rozmixujeme. Mladé kedlubnové lístky krátce povaříme ve vodě, scedíme a nakrájíme na proužky. Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem, kedlubnovými lístky a sekanou petrželkou.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.