Kapustičky se šunkou
Pokud ještě existuje někdo komu růžičková kapusta „nevoní”, tyhle kapustičky v jednoduchých kabátcích přesvědčí každého, aby si ji zamiloval.
10 minut, 20 minut pečení
183 kcal, snadné
Zdravé, pikantní, výhodné
Suroviny na 4 porce
500 g růžičkové kapusty
250 g sušené nebo vařené šunky
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
1. Předehřejte troubu na 200°C. Očistěte kapustičky od špinavých a žlutých lístků, popřípadě je omyjte. Plátky šunky nakrájejte na menší kousky (asi 2 x 2 cm).
2. Ve větším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a kapustičky v ní 2 minuty povařte
3. Slijte je, propláchněte studenou vodou, aby si zachovaly barvu, a překrojte je na poloviny.
4. Mezi poloviny kapustiček vložte kousky šunky a propíchněte párátkem. Takto pokračujte, až budou všechny růžičky propíchnuté párátky.
5. Kapustičky rozprostřete na olejem vymazaném plechu, osolte je a opepřete.
6. Pečte asi 15 – 20 minut, nebo do té doby, než začnou okraje kapustiček chytat barvu. V polovině pečení je zkontrolujte a protřeste, aby se obrátily.
7. Upečené kapustové jednohubky naaranžujte na talíř a ihned podávejte.
Tip: Do růžičkových „sendvičů” se výborně hodí i uzené maso nebo anglická slanina.