Jídlo s tradicí – Uhlířina
Prosté a vynikající jídlo, které vás dokonale zasytí.
těsto na noky (4 porce)
300 g hladké mouky
3 vejce
sůl
trochu vody
Z mouky, vajec, soli a trošky vody připravíme hladké tužší těsto. Je dobré ho nechat půl hodiny pod miskou odpočinout. Z těsta tvarujeme noky a vaříme v osolené vodě, scedíme.
100 g špeku
2 cibule
kmín
800 g ve slupce vařených brambor
sůl
Na kostičky nakrájený špek vypečeme, přidáme cibuli, kmín. Když je cibule opečená dozlatova, vmícháme na plátky nakrájené brambory a noky, osolíme a dobře promícháme.
Uhlířina skvěle chutná s kefírem, kyselou okurkou, kysaným zelím, salátem z červené řepy a křenu, okurkovým salátem apod.