Recepty a vařeníVolný čas

Jídlo s tradicí – Uhlířina

Prosté a vynikající jídlo, které vás dokonale zasytí.

těsto na noky (4 porce)
300 g hladké mouky
3 vejce
sůl
trochu vody

Z mouky, vajec, soli a trošky vody připravíme hladké tužší těsto. Je dobré ho nechat půl hodiny pod miskou odpočinout. Z těsta tvarujeme noky a vaříme v osolené vodě, scedíme.

100 g špeku
2 cibule
kmín
800 g ve slupce vařených brambor
sůl

Na kostičky nakrájený špek vypečeme, přidáme cibuli, kmín. Když je cibule opečená dozlatova, vmícháme na plátky nakrájené brambory a noky, osolíme a dobře promícháme.

Uhlířina skvěle chutná s kefírem, kyselou okurkou, kysaným zelím, salátem z červené řepy a křenu, okurkovým salátem apod.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.