Jablkový koláč se sněhem
Ingredience
150 g cukru krystal
300 g hladké mouky
150 g másla (HERY)
1 vejce
2 PL mléka
1 vanilkový cukr
800 g jablek
100 g vanilkového pudinku
skořice
Sníh:
4 bílky
2 PL moučkového cukru
Postup
Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15 – 20 minut.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut.
Moučník je jemný a dobrý.