Recepty a vařeníVolný čas

Jablečný moučník

Ingredience

100 g cukru moučka

350 g strouhaných jablek (3 – 4 jablka dle velikosti)

2 celá vejce

1/2 sklenice oleje

250 ml mléka

2 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

250 g hrubé mouky (lze použít i polohrubá a hladká)

 

Poleva

100 g rozpuštěného másla

2 lžíce vody

2 lžíce kakaa

100 g cukru moučka

kokos na posypání

 

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj nalijeme. Vkládáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou. 

Po vychladnutí potřeme moučník připravenou polevou – z uvedených ingrediencí umícháme hladkou polevu, kterou rovnoměrně rozetřeme na celý moučník, posypeme kokosem a dáme do lednice ztuhnout.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.

Martina Flasarová

Svět knih je pro mě místem, ve kterém můžu prožít miliony životů. (osobní blog)