Domácí mléčná rýže
Vyrobte si domácí mléčnou rýži, která bude směle konkurovat té kupované. Nejenže ušetříte, ale taky budete mít dokonalý přehled o tom, co všechno s ní konzumujete, ovoce si do ní můžete dát čerstvé nebo použít domácí (nebo aspoň kvalitní) marmeládu a místo tuku, kterému výrobci tak rádi říkají čokoláda, si dopřejte kvalitní kakao. Výsledek bude fantastický!
Co potřebujete:
hrnek rýže
3 hrnky mléka
lžičku mleté skořice
¼ hrnku cukru (případně menší množství stévie nebo jiné sladidlo)
hrnek smetany na vaření
špetku soli
pár kapek vanilkového extraktu
Jak na to:
Do hrnce nasypte rýži, cukr, sůl, přidejte mléko, smetanu a vanilku. Všechno promíchejte a dejte vařit. Jakmile dojde k varu, stáhněte teplotu a vařte, dokud rýže dokonale nezměkne. Mělo by to být okolo půlhodinky. Nezapomeňte ji občas promíchat ode dna, abyste nestrávili další hodiny drhnutím hrnce. A je to! Rýži můžete podávat teplou i studenou, s marmeládou, čerstvým ovocem nebo do ní přimíchejte kakao. Zkrátka ji ochuťte, jak sami chcete. Na doma připravované mléčné rýži je perfektní to, že ji můžete mít hustou, jak chcete. Myslete ale na to, že pokud ji budete podávat studenou, vychladnutím zhoustne.