Recepty a vařeníVolný čas

Dejte si lahůdkové utopence na Silvestra

Chystáte silvestrovský večírek? Pak si naložte velkou porci špekáčků s cibulí. Společnost pikantní „lidovku” určitě ocení.

UtopenciIngredience:

12 špekáčků
16 nakládaných feferonek
4 cibule
3 kapie
150 g kysaného zelí
4 kyselé okurky
plnotučná hořčice

Nálev:

300 ml octa
8 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
5 bobkových listů
sůl

 

Postup:

1. Svaříme 300 ml vody a stejně octa. Vsypeme koření, osolíme a znova povaříme. Aby se špekáčky rozležely, použijeme nálev vlažný (horkým se vyplaví tuk).

2. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme a spaříme vroucí vodou. Otřeme do sucha.

3. Cibuli a kyselé okurky nakrájíme na kolečka, kapie na plátky. Sloupnuté špekáčky podélně nařízneme. Zářez potřeme hořčicí a vložíme plátky cibule, okurky a kapie.

4. Na dno sklenice dáme syrovou cibuli, kysané zelí a feferonku. Na směs husté naskládáme naplněné špekáčky a opět zasypeme cibulí, zelím a feferonkami.

5. Sklenice naplníme a zalijeme nálevem tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny. Uzavřeme a dáme uležet asi na dva až tři týdny na tmavé chladné místo.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.