Recepty a vařeníVolný čas

Česnekové máslo

Česnekové másloSuroviny

250 g másla
12 stroužků česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

Rozmíchejte změklé máslo v misce, až bude pěkně povolené a krémové. Oloupané stroužky česneku nadrťte lisem na česnek a smíchejte se solí. Nebo můžete použít hmoždíř a hrubozrnnou sůl. Důkladně promíchejte s máslem a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Směs přendejte do plastové misky s víčkem a uchovávejte v lednici. Nebo ho zabalte do alobalu – do ruličky a dejte do mrazáku.

Variace: Do česnekového másla můžete přidat hrst jemně nasekané hladkolisté petrželky nebo medvědího česneku. Chuti prospěje také šplíchanec citronové šťávy i trochu nastrouhané citronové kůry.

Tip: Česnekové máslo použijte na topinky nebo na přípravu sendvičů, na pečené houby, grilované ryby, maso nebo ke kuřeti. Zkuste třeba ochucené máslo vtlačit pod kůži kuřete před pečením. Maso bude šťavnaté a s výraznou chutí.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.