Recepty a vařeníVolný čas

Bulgurový salát

Tento zdravý a lahodný salát si budete chtít dělat pořád. Jeho skvělá chuť vás naprosto očaruje.

INGREDIENCE

  • 100 g (ječmenného) bulguru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušené bazalky / tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl a pepř

Dále:

  • 50 g sójových vloček
  • 150 g hráškových lusků
  • hrst cherry rajčat
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř a chilli
  • olivový olej
  • 350 g cizrny (cizrnu den před použitím namočíme)
  • arašídy na posypání
  • 1 paprika

POSTUP PŘÍRAVY

Sójové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka.
Cizrnu dáme vařit.

Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který trochu rozmáčkneme nožem.
Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec vyndáme česnek.

Hráškové lusky, celer a rajčata s paprikou nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec směs přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem, cizrnou a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy.

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.