Bulgurový salát
Tento zdravý a lahodný salát si budete chtít dělat pořád. Jeho skvělá chuť vás naprosto očaruje.
INGREDIENCE
- 100 g (ječmenného) bulguru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sušené bazalky / tymiánu
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl a pepř
Dále:
- 50 g sójových vloček
- 150 g hráškových lusků
- hrst cherry rajčat
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř a chilli
- olivový olej
- 350 g cizrny (cizrnu den před použitím namočíme)
- arašídy na posypání
- 1 paprika
POSTUP PŘÍRAVY
Sójové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka.
Cizrnu dáme vařit.
Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který trochu rozmáčkneme nožem.
Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec vyndáme česnek.
Hráškové lusky, celer a rajčata s paprikou nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec směs přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem, cizrnou a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy.