Bleskový třepací dort
Suroviny:
3 smetany na šlehání (2+1)
2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší)
2 pudingy Dr Oetker bez vaření Créme Olé
1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (ovšem můžete si ho i upéct sami)
Postup:
1) Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se štávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je konkrétní puding Créme Olé. Spořiví lidé vyzkoušeli samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový.
2) Nic nemícháme! Hrnec jen zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř.
3) Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
4) Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třecí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji.
Poznámka: Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlkhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.