Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pondělí 21. srpna 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření

Recepty a vaření

VEST - Pozvánka na zvěřinové speciality

VEST - Pozvánka na zvěřinové speciality

18. - 21. listopadu 2014, VEST Stravování, Průmyslová 82 - jídelna bývalé Transporty

Aktualizováno ( sobota, 01 listopad 2014 12:26 )

Celý článek...

VEST - Pozvánka na svatomartinskou husu

VEST - Pozvánka na svatomartinskou husu

11. listopadu 2014, VEST Stravování, Průmyslová 82 - jídelna bývalé Transporty

Aktualizováno ( neděle, 02 listopad 2014 10:15 )

Celý článek...
 

Silikonové pečící formy vám z pečení udělají pohádku

Silikonové pečící formy vám z pečení udělají pohádku

Možná jste si toho už všimli - silikon poslední dobou úspěšně dobývá české kuchyně. Díky svým vlastnostem je skvělým kandidátem pro celou řadu kuchyňských pomocn...

Aktualizováno ( pondělí, 29 září 2014 18:36 )

Celý článek...

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Ingredience:

250 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
100 g čokolády
vejce
125 g cukru moučka
olej
kysaná smetana

Aktualizováno ( středa, 23 červenec 2014 09:49 )

Celý článek...

Apetit Festival v roce 2014 - jedním slovem "zážitek"

Apetit Festival v roce 2014 - jedním slovem

Zážitek musí být hlavně silný a Apetit Festival , který proběhne už tento víkend 21. a 22. června 2014 na pardubickém závodišti , slibuje silných zážitků bezpočet. Zážitky ...

Aktualizováno ( pondělí, 16 červen 2014 09:18 )

Celý článek...

Nové pivo Rychtář Fojt míří na čepy

Nové pivo Rychtář Fojt míří na čepy

Tradiční přírodní produkt. Takové je nové světlé výčepní nefiltrované pivo Rychtář Fojt , které se stáčí do sudů v Pivovaru Rychtář . Nefiltrované pi...

Aktualizováno ( pondělí, 16 červen 2014 09:18 )

Celý článek...

Co ochutnat na Apetit Festivalu v Pardubicích?

Co ochutnat na Apetit Festivalu v Pardubicích?

21. a 22. června 2014 na dostihovém závodišti v Pardubicích

Apetit Festival
v Pardubicích se nezadržitelně blíží, a tak se lidé od dnešního dne mohou seznámit se všemi na...

Aktualizováno ( pondělí, 02 červen 2014 19:23 )

Celý článek...

Péče o dospělé chilli papričky

Péče o dospělé chilli papričky

Následně vypěstované sazenice papriky se tedy budou moci vysadit na místo finálního pěstování. Místo si pochopitelně vyberete dle vlastních možností a uvážení, přesto...

Aktualizováno ( čtvrtek, 20 březen 2014 08:36 )

Celý článek...

Zapečené papriky se sýrem a salámem

Zapečené papriky se sýrem a salámem

Ingredience

bílé papriky
rajčata
libové párky nebo točený salám
sýr eidam
anglická slanina

 

Postup přípravy

Paprikám seřízneme vršek a vydlabeme vnitřky, po omytí...

Aktualizováno ( středa, 26 únor 2014 13:31 )

Celý článek...

Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Doba přípravy: asi 25 minut
Vystačí na: asi 4 sklenice á 375ml

Přísady:
nakrájená kůra z 3 chemicky neošetřených pomerančů
500g pomerančových filátek (asi z 9 větších pom...

Aktualizováno ( neděle, 26 leden 2014 14:53 )

Celý článek...

Česnekové máslo

Česnekové máslo

Suroviny

250 g másla
12 stroužků česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

Rozmíchejte změklé máslo v misce, až bude pěkně povolené a krémové. Oloupané stroužky česneku nadrťte lisem na česnek a sm...

Aktualizováno ( úterý, 12 listopad 2013 10:03 )

Celý článek...

Na slovíčko za šéfkuchařem

Na slovíčko za šéfkuchařem

Minulý týden jsme, a ne náhodou, zavítali s mikrofonem na degustaci francouzského koňaku do hradecké Restaurace Aquarium . Ono to vlastně nebylo jen o koňaku, ale také o moc dobrém jídle, k...

Aktualizováno ( neděle, 10 listopad 2013 21:05 )

Celý článek...

Zapečená rajčátka

Zapečená rajčátka

Co dobrého připravit pro přátele? Zkuste něco neobvyklého, místo buchty jim nabídněte zajímavá zapečená rajčátka .

Suroviny:

  • rajčata
  • Lučina
  • balkánský sýr
  • bazalka 

Aktualizováno ( čtvrtek, 31 říjen 2013 15:56 )

Celý článek...

Degustační večer - Cognac GODET

Degustační večer - Cognac GODET

5. listopadu 2013 od 19:00 hodin, Restaurace Aquarium - Hradec Králové

Tradice značky Godet sahá až do 16. století, kdy se v La Rochelle usadil zakladatel rodu, nizozemský obchodník Bonaventure Godet. Během kr&aacut...

Aktualizováno ( středa, 30 říjen 2013 19:39 )

Celý článek...
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o cvrnkací hru ICECOOL - LEDOVÁ ŠKOLA

SOUTĚŽ o deskovou hru CENTURY: cesta koření

SOUTĚŽ o román LORD JOHN a důvěrná záležitost

SOUTĚŽ o rodinnou hru MAKROSKOP

SOUTĚŽ o čtyři původní české detektivky z nakladatelství MOBA

SOUTĚŽ o vstupenky na KUNĚTICKÉ VINOBRANÍ

SOUTĚŽ o vstupenky na RETROMĚSTEČKO 2017

SOUTĚŽ o dětskou hru TICKET TO RIDE Junior

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner