Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pondělí 21. srpna 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření

Recepty a vaření

Láskominy Denisy Bartošové - jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok

Láskominy Denisy Bartošové - jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok

Udělejte svým milovaným radost dárkem s příběhem. Takovým, který je s láskou ručně vyrobený, krásně zabalený a navíc se dá sníst. A nebo darujte samotnou knihu plnou návodů na nazdobené dobroty a inspirace pro tvoření.

Aktualizováno ( sobota, 10 říjen 2015 13:32 )

Celý článek...

Dezerty jedna báseň - pokušení, kterému neodoláte

Dezerty jedna báseň - pokušení, kterému neodoláte

Máte mlsný jazýček? A jaké dobrůtky jsou nejblíž vašemu srdci? Někdo rád co nejvíc čokolády, jiný radši nadýchané, krémové a šlehačkové zákusky, a další třeba i zdravější variace z mrkve, kukuřičné mouky, červené řepy, a tak dál…

Aktualizováno ( středa, 26 srpen 2015 13:53 )

Celý článek...
 

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Ingredience:

100 g mléčné čokolády (může být i čokoláda na vaření), 280 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 100 g mou...

Aktualizováno ( pátek, 17 červenec 2015 09:32 )

Celý článek...

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Ingredience:
Těsto na 8 kusů vaflových kalíšků :

2 bílky, 60 g moučkového cukru, 60 g másla, 60 g polohrubé mouky

Na ozdobu :

400 g lesního ovoce, 4 lžíce moučkového cukru, 150 ml &scaro...

Aktualizováno ( pátek, 17 červenec 2015 09:29 )

Celý článek...

Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?

Kde jinde ochutnat krajtu či zebru  než na Prima FRESH Festivalu?

Chtěli byste ochutnat krajtu, krokodýla, žábu nebo zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu , který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na pardubickém dos...

Aktualizováno ( čtvrtek, 18 červen 2015 15:34 )

Celý článek...

Marmeláda z květů černého bezu

Marmeláda z květů černého bezu

Ingredience:

10 květů černého bezu
1 sáček želírovací prostředek
200 g krystalového cukru
200 g želírovacího cukru
750 ml převařené vody
šťáva z 1 ks citrónu
menší za...

Aktualizováno ( středa, 17 červen 2015 15:52 )

Celý článek...

Návštěvníci Prima FRESH Festivalu vyberou Východočeskou restauraci roku 2015

Návštěvníci Prima FRESH Festivalu vyberou Východočeskou restauraci roku 2015

Degustační menu třinácti špičkových restaurací budou moci ochutnat milovníci dobrého jídla v rámci pardubického Prima FRESH Festivalu . Zároveň rozhodnou o držiteli titulu V&ya...

Aktualizováno ( čtvrtek, 04 červen 2015 07:03 )

Celý článek...

Apetit Festival přichází do Pardubic pod novým názvem FRESH Festival. Nabídne i hadí maso.

Apetit Festival přichází do Pardubic pod novým názvem FRESH Festival. Nabídne i hadí maso.

Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který v Pardubicích přinese již potřetí možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z vý...

Aktualizováno ( úterý, 19 květen 2015 20:14 )

Celý článek...

Právě dnes vychází kniha - Lahodně s Ellou

Právě dnes vychází kniha - Lahodně s Ellou

Úžasné přísady a neuvěřitelná jídla, která bude vaše tělo milovat.

Od luxusních dezertů až po rychlá a nenáročná jídla, lahodné tipy, pochoutky založené ...

Aktualizováno ( úterý, 12 květen 2015 10:45 )

Celý článek...

Pardubice budou potřetí hostit kulinářský festival, tentokrát pod názvem FRESH Festival

Pardubice budou potřetí hostit kulinářský festival, tentokrát pod názvem FRESH Festival


Apetit Festival je teď FRESH , tak zní letošní motto festivalu, který opět přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen z východočeského regionu. Oficiálním spolupořadatelem festivalu se st...

Aktualizováno ( pondělí, 13 duben 2015 10:38 )

Celý článek...

Jak předpěstovat sazenice nejpálivějších papriček

Jak předpěstovat sazenice nejpálivějších papriček

Předpěstování sazenic nejpálivějších papriček má svá specifika. Při jejich dodržení se může i začátečník dočkat nejen vitálních sazenic, ale později také bohat...

Aktualizováno ( úterý, 17 březen 2015 22:42 )

Celý článek...

Zdeněk Troška - Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr

Zdeněk Troška - Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr

Hodně lidí mi poslalo své oblíbené recepty. Nepátrám, odkud je mají, hlavní je, jestli jsou natolik chutné, aby udělaly radost i vám. Mnohé z nich se objevují v různ&...

Aktualizováno ( pátek, 06 únor 2015 20:45 )

Celý článek...

Dobrý čaj - Myrtovník citronový

Dobrý čaj - Myrtovník citronový

Myrtovník citronový - mimořádně osvěžující čaj s vytříbeným aroma.

Je to neuvěřitelné, ale myrtovník citrónový dostal své jméno ( Backhousia citriodora ) teprve v ...

Aktualizováno ( pátek, 02 leden 2015 14:19 )

Celý článek...

Couračka - polévka z kysaného zelí

Couračka - polévka z kysaného zelí

pro 4 osoby 
příprava: 10 minut | vaření: 20 minut

Ingredience:

4 středně velké brambory
sůl, kmín
200 g kysaného zelí
200 ml zakysané smetany
100 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
cukr 30 g č...

Aktualizováno ( pondělí, 29 prosinec 2014 19:38 )

Celý článek...
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o cvrnkací hru ICECOOL - LEDOVÁ ŠKOLA

SOUTĚŽ o deskovou hru CENTURY: cesta koření

SOUTĚŽ o román LORD JOHN a důvěrná záležitost

SOUTĚŽ o rodinnou hru MAKROSKOP

SOUTĚŽ o čtyři původní české detektivky z nakladatelství MOBA

SOUTĚŽ o vstupenky na KUNĚTICKÉ VINOBRANÍ

SOUTĚŽ o vstupenky na RETROMĚSTEČKO 2017

SOUTĚŽ o dětskou hru TICKET TO RIDE Junior

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner