Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pondělí 21. srpna 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření

Recepty a vaření

Vaříme s Chrudimkou - Hruškový kompot

Vaříme s Chrudimkou - Hruškový kompot

Suroviny:
500g hrušek
100g cukru krupice
250 ml vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička mleté skořice
1 lžička hřebíčků

Aktualizováno ( pátek, 09 září 2016 06:00 )

Celý článek...

Šumavská bramboračka

Šumavská bramboračka

pro 4 osoby
příprava: 15 minut | vaření: 20 minut

Ingredience:

100 g sádla
1 velká cibule
50 g hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
40 g celeru
40 g petržele
40 g mrkve
2 hrsti sušených hub, nejlépe hříbků
kmín
300 g brambor
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
špetka majoránky
sůl, pepř

Aktualizováno ( čtvrtek, 01 září 2016 06:50 )

Celý článek...
 

Něco dobrého k pivu - nakládaný romadur

Něco dobrého k pivu - nakládaný romadur

Ingredience

3 Romadury nebo Pivní sýry (ve tvaru hranolu)
1 cibule
1-2 stroužky česneku
mletý kmín
mletá sladká paprika
feferonka
olej

Aktualizováno ( úterý, 30 srpen 2016 05:51 )

Celý článek...

Jak připravit ratatouille

Jak připravit ratatouille

Ratatouille (vyslovováno [ratatuj] ) je tradiční francouzské zeleninové jídlo ne nepodobné našemu leču, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z o...

Aktualizováno ( úterý, 12 červenec 2016 09:43 )

Celý článek...

Moderní odšťavňování - kompletní průvodce

Moderní odšťavňování - kompletní průvodce

Více než 200 receptů na čerstvé šťávy a smoothies pro životní energii, detoxikaci a pevné zdraví.

NEJNOVĚJŠÍ A NEJOBSÁHLEJŠÍ ENCYKLOPEDIE ODŠŤAVŇOVÁN&Iac...

Aktualizováno ( sobota, 16 červenec 2016 09:15 )

Celý článek...

Jahodové mojito

Jahodové mojito

Je mnohem krásnější než jeho klasická verze s limetou a mátou – a navíc chutná skvěle. Voní létem a snadno si ho uděláte doma.

KUCHYNĚ: Kubánská
TYP JÍ...

Aktualizováno ( čtvrtek, 23 červen 2016 13:14 )

Celý článek...

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

 Je tu léto a s ním i třešně. Už nevíte jak je "zdělat"? Vyzkoušejte skvělou třešňovou bublaninu. 

Aktualizováno ( úterý, 21 červen 2016 05:55 )

Celý článek...

Vyzkoušejte recepty kuchařů BOSCH FRESH FESTIVALU

Vyzkoušejte recepty kuchařů BOSCH FRESH FESTIVALU

Největší kulinářský festival, který si v Brně a Plzni nenechalo ujít téměř 50 tisíc návštěvníků, láká nejen na výbornou gastronomii, ale každ&yacut...

Aktualizováno ( pátek, 10 červen 2016 13:46 )

Celý článek...

Chřestová krémová polévka

Chřestová krémová polévka

Právě je v plném proudu chřestová sezóna .

Chřest , přezdívaný král zeleniny, nejenže skvěle chutná, je i velmi zdravý. K jeho dalším přednostem patří ní...

Aktualizováno ( úterý, 10 květen 2016 19:25 )

Celý článek...

Lahodně s Ellou na každý den

Lahodně s Ellou na každý den

Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě....

Aktualizováno ( pondělí, 02 květen 2016 12:48 )

Celý článek...

Outdoorová kuchařka od rodinných výletů po zimní horské expedice

Outdoorová kuchařka od rodinných výletů po zimní horské expedice

Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehk&e...

Aktualizováno ( čtvrtek, 28 duben 2016 19:46 )

Celý článek...

Chuť Itálie v Hradci Králové

Chuť Itálie v Hradci Králové

21. května 2016 od 10 hodin, Hradec Králové

Chcete si vychutnat atmosféru slunné Itálie? Tak neváhejte a přijďte na nádvoří Městské hudební síně v Hradci Králové....

Aktualizováno ( čtvrtek, 28 duben 2016 18:45 )

Celý článek...

RAW pro zdraví a krásu

RAW pro zdraví a krásu

Zpestřete si každodenní jídelníček recepty syrové kuchyně! Osvěžující, lehké pokrmy na jaro a léto.

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a...

Aktualizováno ( sobota, 23 duben 2016 20:51 )

Celý článek...

Omeleta plněná špenátem

Omeleta plněná špenátem

Ingredience:

Omeleta
  4O dkg polohrubé mouky
  3 dl mléka
  3 dl vody
  4 vejce
  sůl
  tuk na smažení
  strouhaná cihla na posypání

Aktualizováno ( úterý, 19 duben 2016 15:08 )

Celý článek...
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o cvrnkací hru ICECOOL - LEDOVÁ ŠKOLA

SOUTĚŽ o deskovou hru CENTURY: cesta koření

SOUTĚŽ o román LORD JOHN a důvěrná záležitost

SOUTĚŽ o rodinnou hru MAKROSKOP

SOUTĚŽ o čtyři původní české detektivky z nakladatelství MOBA

SOUTĚŽ o vstupenky na KUNĚTICKÉ VINOBRANÍ

SOUTĚŽ o vstupenky na RETROMĚSTEČKO 2017

SOUTĚŽ o dětskou hru TICKET TO RIDE Junior

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner