Chrudimka.cz - kulturní a informační portál pro východní Čechy

Pátek 18. srpna 2017
Velikost písma
  • Zvětšit písmo
  • Výchozí písmo
  • Zmenšit písmo
Banner
Facebook Chrudimka Google+ Chrudimka Twitter Chrudimka
Titulka Volný čas Recepty a vaření Chrudimské močáky

Chrudimské močáky

Email Tisk

Chrudimské močákyIngredience pro 3l zavařovací sklenici:

  • okurky nakládačky - spíše větší
  • 1¾ l vody
  • ½ l octa
  • 40 pecek sladidla Cukerin nebo 35 dkg cukru
  • 1½ sáčku koření DEKO

 

 

 

 

Postup:

Okurky dobře očistíme o pořádně propícháme vidličkou na více místech. Poté okurky naskládáme do čistě vymyté 3l zavařovací sklenice. Vodu s octem a kořením DEKO přivedeme do varu, poté odstavíme a přidáme pecky cukerinu nebo cukr a celé zamícháme. Vlažným nálevem pak zalijeme okurky a sklenici dáme do tepla. Je dobré sklenici přikrýt například utěrkou, aby k ní nešlo světlo. Případně lze použít keramickou tmavou nádobu. Po dvou dnech jsou již močáky hotové.

Také se Vám sbíhají sliny, jako nám v redakci?

V některých receptech na močáky je ocet nahrazen solí. A jak je děláte vy?

Za recept děkuje redakce Pavle Trojanové z Chrudimi.

Aktualizováno ( pátek, 14 červenec 2017 05:58 )  
Banner
Banner
Banner
Banner

Probíhající soutěže

SOUTĚŽ o román LORD JOHN a důvěrná záležitost

SOUTĚŽ o rodinnou hru MAKROSKOP

SOUTĚŽ o čtyři původní české detektivky z nakladatelství MOBA

SOUTĚŽ o vstupenky na KUNĚTICKÉ VINOBRANÍ

SOUTĚŽ o vstupenky na RETROMĚSTEČKO 2017

SOUTĚŽ o dětskou hru TICKET TO RIDE Junior

SOUTĚŽ o vstupenky na CHOLTICKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI

SOUTĚŽ o party hru PŘEDSTAV SI

SOUTĚŽ o vstupenky na BRYANA ADAMSE do Brna

... a mnoho dalších zde 

Reklama

Banner

Reklama

Banner
Banner
Banner